Pioner

 
 
 

Vilket bröllop!

 
Här är några av bilderna från kvällen. (Hoppas att är är lungt att jag lägger upp några Emelie). Vilket fantastiskt fint bröllop och vilka otroligt trevliga människor vi har fått träffa. Till och med jag började böla under vigseln. Och nästa helg blir det bröllop igen. Nu vill jag också gifta mig.
 
 

Lördag

Hej!
 
Det är fortfarande juni och jag njuter för fullt. Jag börjar tycka att jag gjorde ett bra beslut med att tacka nej till sommarkurserna. Det känns väldigt välbehövligt att vara ledig och få lite ny energi inför sista året på utblidningen. För jag är rätt säker på att det kommer bli ett tufft sådant. 
 
Idag har jag och farfar varit och hälsat på hos dom som köpte farmor och farfars gamla hus. Vi var på jakt efter ett gammlat fönster som farfar hade lämnat där. Tyvärr hittade vi det inte. Men det finns ju att hitta på andra ställen. Jag tänkte nämligen pyssla på så mycket jag kan nu i sommar när jag är ledig. 
I vintras tog jag även hem några gamla trälådor från jobbet som ska målas vita. Den ena ska fungera som hylla ovanpå kylskåpet. Jag måste försöka utnyttja alla utrymmen i denna lägenhet. Så i morgon kan jag förhoppningsvis åka till Allsta och måla lite. 
 
Igår blev det afterwork med några i klassen. Det är alltid lika kul att träffa dom. Och jag blir jämt ledsen på ögat när jag tänker på att vi vara har ett år kvar tillsammans. 
 
 
 
Om några timmar ska jag, Jennie och Daniela bege oss ut till Nävsta skola. Där ska vi jobba på ett bröllop, och det känns väldigt kul faktiskt. Det verkar som att solen ska titta fram tills ikväll också. 
 
 
Annars vill jag bara säga att jag är väldigt tillfreds med livet just nu. Det kan faktiskt inte bli så mycket bättre.
 
 
HEJ DÅ!
 
 

Jag älskar min nya Mårbacka pelargon.

 

Solbrillorna!

Torsdag

Hej!
 
Idag har jag haft en bra dag. Började med att hämta upp Daniela och Emilia vid elva. Då åkte vi till Birsta och gick där en sväng. Jag köpte mig en stor Mårbacka pelargon. Sedan får vi vidare till Alnö. Där stannade vi till på bland annat 184:an, en liten gårdsbutik i Ankarsvik. 
 
 
Där köpte jag metalldelar som man använder för att göra ett eget våningsfat. Så nu ska jag bara lyckas hitta några fina tallrikar att göra våningarna av. Sedan åkte vi ut till Hamnstugan och åt lunch, jag köpte mig en sikmacka, och ingen dålig sådan. 
 
 
Efter lunchen for vi vidare mot Söråker och loppisen i Märrgård. Där hittade både jag och Daniela ett varsitt par solglasögon. 
 
 
 
Som vanligt har jag haft en trevlig dag med dessa tjejer. Nu har jag precis kommit hem från en springtur, så nu blir det dusch och lite pyssel här hemma. 
 
 
Hejdå!
 
 

Just det! Måste passa på att berätta om Trolska skogen nere i Mellanfjärden. Alla er med barn bara måste åka dit. Igår ringade Anna och frågade om jag ville följa med henne och Alma, och såklart ville jag det. Och trolsk var verkligen det rätta ordet. Helt fantastiskt. Jag önskar det fanns sådana väsen på riktigt!
 
 
 
 

Torsdag

Hej!
 
Idag ska jag hänga med Emilia och Daniela. Vi har ju inte sett sen vi kom hem från Turkiet. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men vi ska väl försöka hitta någon loppis förhoppningsvis. Nu ska jag äta frukost, sedan ska jag hämta upp dom. 
 
Imorgon blir det jobb för min del. Och på lördag ska jag fota på ett bröllop, vilket jag aldrig har gjort tidigare. Så det ska bli kul. 
 
Vi hörs!

Onsdag

Hej hörrni!
 
Nu var det länge sedan jag var ute och sparng. Så nu ska jag göra ett försök. Kommer gå segt idag känner jag. Ska bara ta mig lite fil, sen sticker jag. Annars har jag inte mycket planerat idag. Jag blev tillfrågad i fall jag kunde jobba på lördag, och det var ju himla synd att jag inte kunde tacka ja till det. Skulle behöva jobba en helg nu. 
 
Här här lite bilder från gårdagens häng i Sidsjön och kalaset i Allsta. 
Vi hörs sen!
 
 

Städdag

Idag är det städdag deluxe. Just nu sitter jag i soffan och väntar på att golven ska torka. Jag har till och med putsat fönster, och snacka om att det var på tiden. Snart ska jag gå ner med lite grejer till förrådet, sen ska jag gå ut och plocka lite blommor.

Ikväll blir det Olles med Malin, Emma, Therese och Elin. Trevligt värre!

Midsommardagen

Det blev en riktigt bra midsommar till slut. Vi började med lunch i stugan, sedan åkte jag och Stefan fyrhjuling bort till Attmars hembygdsgård där vi mötte upp resten. Väl där var det dans runt stången och fika på en filt. Vädret kunde inte ha varit bättre. Så mysigt! 
 
Sedan kom pappa och hämtade mig och skjutsade bort mig till Vickan. Där gjorde vi i ordning oss innan vi tog bilen ut till Bergafjärden. Vi började med att gå ner till vattnet en stund innan det blev dags för middag. Eftersom det blev ganska kallt på kvällen strorade vi runt mellan restaurangen, Linus stuga och bilen. På vägen hem lifade vi med en av ordningsvakterna. 
 
Ikväll ska vi åka till Berga igen, för att hämta upp Toves bil. Innan dess vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
 
Vi hörs!
 
 

En bra midsommarafton!

 

Midsommarafton

 
 
Nu är det midsommar hörrni! Snart kommer pappa och plockar upp mig för att åka till stugan. Sen ikväll bär det av till Bergafjärden. Glad midsommar på er!
 

Vilken klänning?

 
Jag försöker bestämma vilken klänning jag ska ha imorgon. Men det lutar åt den vita. Kankse kan ha den vita på kvällen och den blommiga på dagen. Jaja, det återstår att se. Det kommer i alla fall bli en bra midsommar!
 
 
Hörs imorgon!
 

Torsdag

Det blir visst jobb idag också. Så städningen får vänta. När jag kommer hem ska jag finslipa mitt CV och göra färdigt massa annat så jag kan njuta av sommaren på riktigt sen. 
 
Igår hade vi en riktigt mysig sommardag ute i Allsta. Vi cyklade, hälasde på fåren och åt glass i solen. 
Man kan ju hoppas att juni aldrig kommer att ta slut.
 
 
 
Nu blir det frukost, sen mot jobbet!
 

I always knew

Tjuu!
 
Idag har jag jobbat, skönt! Hoppas jag får lite fler tider nästa vecka. Nu ska jag snart ner på stan för att gå på lägenhetsvisning med pappa. Därefter åker vi till Allsta och käkar middag och hänger lite med Alma. Imorgon verkar det ska bli dåligt väder, så då ska jag passa på att städa. Pusta fönster skulle jag också behöva göra, så då får det helst inte regna. 
 
Här får ni en bra låt!
 
The Vaccines – I Always Knew
 
 
Nu ska jag kila, vi hörs!

Sjukt bra låt!

 
 
Klicka!
 

Alanya

 

Håret växte visst som ogräs där nere i Medelhavet.

Måndag

Hejsan svejsan!
 
Idag vakande jag tidigt som tusan så nu ligger jag och kollar på nyhetsmorgon. Klockan 10.00 ska jag infinna mig på Runt hörnet för att fixa till håret inför sommaren. Resultatet får ni se ikväll. När jag är klar hos Elin tänkte jag ta en tur på stan. Har fortfarande kvar presentkort och värdechackar så jag tänkte gå bland annat gå på Stadium och köpa träningskläder. Skulle också behöva åka till Birsta. Det känns så tråkigt att behöva åka dit varje gång för att vissa butiker inte finns i stan. Speciellt när de har funnits i stan förut. Bik bok och Glitter ska få sig ett besök, men det får nog bli en annan dag. 
 
Nu ska jag läsa lite innan frukosten. 
 
Hejs!
 
 
 
Igår var vi i stugan och planterade blommor. Nu vill jag dit och fiska!
 

Hemma!

 
 
 
Nu är vi hemma från Turkiet. Det känns skönt samtidigt som jag lätt hade kunnat stanna en vecka till med dessa undrbara tjejer. Vi har haft en lung och stillsam vecka och bara tagit igen oss efter ett intensivt år på Miun. Vi kom hem halv nio i morse och nu har jag precis tagit igen mig med lite sömn. Förklyd belv jag också på hemvägen. 
 
Nu har jag packat upp och försökt sett över mina sommarkurser. Det ser dock mörkt ut på den fronten. Varför trodde jag att jag skulle fatta något ev kursen webbutveckling? Fattar verkligen ingenting, så jag funderar på att ta bort mig från båda kursena och säga nej till CSN. Jag valde ju att läsa sommarkurser för att jag tänkte att det var något jag kunde ha tid med på sidan om jobb. Men det verkar ju ta upp alldeles för mycket tid. 
 
Jaja, det återstår att se. Ikväll är vi bjudna på middag i Allsta. Sen har jag inte planerat något mer denna helg. Skulle vara skönt att vara hemma och ta igen sig bara. 
 
Vi hörs!
 

Vi har det så himla bra!

Jag är en tönt, hej då!

Nu har jag packat färdigt, duschat och gjort mig i ordning för att gå och lägga mig. Inte för att jag kommer somna än på några timmar, som vanligt.

Och eftersom jag är en tönt så längtar jag redan hem. Jag är sjukt hemmakär. För kvällen kommer jag sakna min säng. Sen kommer det gå bra, och till slut kommer jag inte vilja åka hem. Så brukar det vara. Men jag vet att det kommer bli sjukt roligt, kanske bästa veckan någonsin till och med. Dom här töntigheterna kommer bara för att jag inte gillar själva tanken på att resa, flyga och vänta.

Vi hörs nästa lördag!

I morgon åker vi.

Idag är jag uppe med tuppen. Dels för att jag vill kunna somna ikväll och dels för att jag inte har börjat packa än. Ibland undrar jag varför vi ska åka till Turkiet en vecka och missa den absolut bästa månaden på hela året. Det är nu sommaren börjar på riktigt, det är nu allt blommar. Syren,liljekonvaljer, midsommarblomster och hundkex. Men vi är ju hemma den 15:e, då har vi i alla fall två veckor kvar av juni att njuta av. 
 
 
 
Nu låter det som att jag inte vill åka. Klart jag vill åka. Jag åker ju med dom bästa människorna i världen. 
Imorgon klockab 09.00 lyfter planet från Midlanda. Jag vet inte om jag hinner skriva nåt mer innan dess. Om inte hoppas jag ni får en trevlig vecka. 
 
 
Hejdå!

Nu är det äntligen över.

Sådär då! Tentan började klockan åtta imorse. Och vi var väl klara redan vid nio. Så vi gick in på stan och fikade och jag har nu handlat det sista inför Turkiet. Växlat pengar har jag också gjort. Så nu är det bara själva packningen kvar, men det får nog bli imorgon. För ikväll ska vi fira in sommarlovet med klassen, kommer ju inte se många av dom förrän till hösten igen. 
 
Tror ni att jag kunde sova i natt då? Nä, det kunde jag inte. Det är ju något fel på mig, så jag sov väl ungefär max två timmar. Så nu har jar lagt mig i sängen för att ta en liten powernap innan ikväll. Men som vanligt är det ju någon som ska renovera i detta hus...
 
Bland det bästa jag vet efter en tenta är att slänga alla anteckningar, rensa böckerna från alla lappar och gå ner med dom i källaren. Det har jag gjort nu, så nu är det sommarlov på riktigt (om man inte räknar sommarkurserna) och det känns så skönt!
 
Nä, nu ska jag föröska sova!

Ny klänning

För ett tag sen köpte jag en ny klänning på Bik Bok. Idag var jag dit och bytte storlek och nu är den helt perfekt. Funderar på om jag ska ha den på midsommar, vad man nu ska göra då. Jag älskar den i alla fall. 
 

Dagen före tenta.

Har precis slagit mig ner i soffan efter en lång dusch. Nu blir det inge mer plugg. Just nu känns det ganska bra, men trots det kommer jag förmodligen inte kunna somna ikväll. Speciellt inte när jag vet att jag ska upp 06.30.

Jaja, nu blir set chill resten av kvällen!

Vi hörs!

Nya grejer från Pastellköket

Måndag

Oj vad trött jag är idag. Nu är det verkligen sista rycket. På onsdag morgon kl 08.00 gäller det ( vi ska vara i Tonhallen så ni vet, klassisar). Och jag vet inte om jag känner mig förberedd eller inte. Har aldrig gjort så mycket annat innan en tenta som dom senate veckorna i alla fall. Jag har ju redan sommarlov i huvudet, så det är svårt att hitta koncentrationen. Men idag blir det nog plugg mest hela dagen. Eller ja, jag ska föröska vara klar innan middagen, ska även hinna träna.. Men det är mycket kan jag lova. 
 
 
 
 

Lördagens bilder

Grillning igår.

Lördag

Idag ska jag jobba. Det var länge sedan, så det ska bli ganska skönt, samtidigt som det känns lite konstigt. Har jag glömt bort allt redan? Skulle behövt jobba imorgon också, men jag behöver plugga ännu mer. 
 
Ikväll slutar jag 18, sen bär det iväg till Therese. Vet inte riktigt vad som händer resten av kvällen, men det lär jag väl upptäcka. Imorgon får det gärna regna. 
 
 
Nu ska jag köka frukost. Hörs hej!
RSS 2.0